İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa tertip ettiği Kırsaldan Kente Güvenilir Gıda Projesi kapsamında eğitim çalışmaları devam etmektedir.
Programa alınan Çumra, Bozkır, Seydişehir ilçelerine bağlı 9 mahallede uygulamalı olarak verilen eğitimlere 350 kadın çiftçi katılmıştır.
Söz konusu eğitimde; çiğ süt ile tüketicilere geçen Brucella ve diğer mikroplardan karşı korunmak amacı ile sütün 80 °C ye kadar ısıtılmasının önemli olduğu, mayalama ısısının 35 °C olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca elde edilen ürünlerin muhafaza şekilleri hakkında da detaylı bilgiler verilmiştir.