Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından İlimizde faaliyet gösteren Yem Fabrikaları, Yem Katkı- Premiks Üreticileri, Kendi Yemini Yapan Çiftlik Sahipleri ve Yem Satış Yeri Yetkilileri ile "Yem Hijyeni, Yem İşletmelerinde HACCP Uygulamaları" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Konya Ticaret Borsasında 27 Mayıs 2015 tarihinde yapılan bu toplantıda yem üretim, paketleme, depolama ve satışın tüm aşamalarında uyulması gereken şartlar hakkında Yem Hijyeni Yönetmeliği kapsamında bilgiler paylaşılmıştır.
Yine Yem işletmelerinin uygulamak zorunda oldukları Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) ilkelerine dayanan yem güvenilirliği sistemi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müdür Yardımcısı Orhan TAT "Et ve Süt sektörleri büyük bir değişimin içinde, Yem sektörünün bu değişimin dışında kalacağını düşünmüyoruz. Mevcut yönetmeliklerin tamamı AB müktesebatıyla uyumlu olduğundan, bizlere düşen görev özellikle yem sektörünün daha teknolojik, daha güvenilir ve daha verimli üretim yapmasını sağlamak olacaktır. Bu üretimde İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Bugün bunun bir adımı olarak sektör bilgilendirme toplantısını düzenliyoruz. Tüm katılımcılar için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Toplantıya katılan sektör temsilcileri bilgilendirme toplantısı nedeniyle memnuniyetlerini dile getirmişlerdir.