Fransa'da uygulanan "Yeşil Peynir Üretiminde Kültür Kullanımı ve Hijyen Farkındalığı Projesi" kapsamında Yurda dönen proje ekibi sektör bilgilendirme toplantılarını düzenledi.
İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görev yapan kontrol görevlileri tarafından 01-02 Haziran 2016 tarihlerinde Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Karapınar, Kulu ve Seydişehir ilçelerinde gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerine yönelik bilgilendirme toplantılarında, gıda hijyeni ve sanitasyon başlıkları altında işyeri şartları, hijyen kuralları, personel hijyeni ve iyi üretim uygulamaları konuları paylaşılmıştır. 12 (Oniki) ilçede düzenlenen eğitime 382 işletme sahibi katılmıştır.
Ayrıca toplantılara katılan işletme sahiplerine "Yeşil Peynir Üretiminde Kültür Kullanımı ve Hijyen Farkındalığı Projesi" kapsamında Fransa'da ziyaret edilen gıda üretim ve satış yerlerindeki hijyen ve sanitasyon şartları hakkında bilgi verilmiş, benzer uygulamalara ve farklılıklara vurgu yapılarak kaydedilen görüntüler paylaşılmıştır. Özellikle Ülkemizdeki gıda mevzuatı ile AB ülkeleri gıda mevzuatının tamamıyla birbiriyle örtüştüğü, hemen hemen mevzuatın aynı olduğu, ancak uygulamalarda bir kısım eksiklerin bulunduğu görülmüş, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yayınlanan "Gıda Hijyeni Yönetmeliği" gerekliliklerine vurgu yapılmıştır.
Uygulamaların mevzuata uyumlu hale getirilmesiyle özelde "Yeşil Peynir"in genelde ise tüm gıda çeşitlerinin son tüketiciye güvenilir gıda olarak arz edilmesinin mümkün olacağı belirtilmiştir. Güvenilir gıda konusunda sorumluluk gıda işletmecisine ait olup sistemin doğru uygulanmasında ve kontrol mekanizmasında yetkili otorite olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bulunmaktadır.