İl Müdürlüğümüz, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Kontrol Görevlilerince, Asfora Marketler grubunun mağaza sorumlularına yönelik "Perakende İşletmelerde Gıda Güvenlik Sistemleri ve Hijyen Kuralları" konulu bir eğitim verilmiştir.
22.02.2017 tarihinde Asfora genel merkezinde düzenlenen ve bir günlük süren eğitime On Yedi (17) kişi katılmıştır. Eğitimde, HACCP sisteminin, nihai tüketiciye güvenilir gıda arzının sağlanabilmesi için gıdalarda olabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri yok ederek, önleyerek ya da kabul edilebilir seviyeye getirerek gıda güvenilirliğini sağlamaya yarayan bir sistem olduğu, sadece gıda üretimi yapan işletmelerde değil, tüm gıda zinciri boyunca (üretim-depolama-satış) uygulanabildiği belirtilmiştir. Eğitimde ayrıca, HACCP yada benzeri bir gıda güvenliği sistemi uygulanmasından önce gıda işletmecilerinin "Gıda Hijyen Yönetmeliği"nde bahsi geçen gıda hijyen ön gerekliliklerini tam olarak yerine getirmelerinin gerekliliği anlatılmıştır.