T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Fırıncılara Hijyen Eğitimi Yapıldı...

Yayın Tarihi : 16.10.2017

​Bakanlığımız ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında, 18.01.2017 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde, fırınlarda çalışan personele yönelik "Hijyen Eğitimleri" yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren Konya Fırıncılar Odasına bağlı fırınlarda çalışan personellere 09.10.2017 tarihinde, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği konferans salonunda Hijyen Eğitimi düzenlenmiştir. Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Ramazan SOBAYOĞLU ve Gıda Mühendisi Ahmet GÜLEÇ tarafından verilen eğitimde, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel kurallar, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda mevzuatı ve ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili mevzuat konularına yer verilmiştir. Hijyen eğitimine muhtelif fırınlarda çalışan 136 kişi katılım sağlamış olup, yapılan sınavda başarı gösterenlere belge verilecektir.