T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Sertifikalı Organik Tohum Türkiye’ de İlk Defa Konya’da Üretilecek

Yayın Tarihi : 28.06.2018

​İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz İlimizde organik tarımı yaygınlaştırmak, tüketicilerimize sağlıklı ürünler sunmak amacıyla projeler uygulamaktadır. Sebze tahıl ve bakliyat tüketimi halkımız arasında oldukça yaygındır. Özellikle ekmek, bakliyatlar ve sebzeler temel gıdalarımızın başında gelmektedir. Çok tüketilen ürünlerin  organik olması insan sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Üretimin temelini  tohum teşkil etmektedir. Dolayısıyla organik ürünlerin temeli de organik tohuma dayanmaktadır. Oysa ülkemizde sertifikalı organik tohum üretimi yok denecek kadar azdır. İl Müdürlüğümüz, ülkemizdeki bu açığı kapatmak, organik tohum üretimini ülkemizde yaygınlaştırmak amacıyla "Organik Tohum Olsun; Bol, Bol Bereket Olsun" Projesiyle bir ilke imza atarak, sertifikalı organik tohum üretimini başlatmıştır. Bu proje kapsamında Meram ilçemizin üç mahallesinde toplam 4 dekar alanda "Organik Patates Tohumu" üretimi, Karapınar ilçemizde 10 da alanda "Organik Mısır Tohumu Üretimi" 10 dekar alanda "Organik Buğday Tohumu Üretimi" demonstrasyon çalışması yapılacaktır. Bu projenin tüm organik tarım üreticilerine ve tüketicilerimize hayırlı olması temennileriyle bu konudaki çalışmalarımız devam edecektir.